Rökgrill
Köp bra rökgrill på Hobbyhallen.se
Rökugnar har sedan långt tillbaka använts både för att tillaga mat och för att konservera den. Röken som uppstår i ugnen ger maten en helt ny arom och yta som många gillar. Att röka mat i en rökgrill är både enkelt och snabbt - du behöver inga speciella kunskaper ifall du har en modern rökugn till ditt befogande.
Rökgrill skall användas utomhus, vanligtvis i trädgården och vid sommarstugan. Mindre rökgrillar är portabla och du kan lätt ta med en sådan i t.ex. båten eller husvagnen.
En rökgrill värms upp med el och rökspån. Ugnen värmer upp maten tills den är redo. Mindre bitar av kött eller fisk tar ca 20-30 minuter att bli färdiga, för större bitar kan det ta flera timmar. Ett bra tips är att krydda maten ordentligt innan du lägger din på gallret i rökugnen.
Kom ihåg att en elektrisk rökgrill ska inte användas nära öppen eld eller en brännare. Placera rökugnen på en jämn yta så att den kan stå upp stadigt och passa på att inga saker som kan fatta eld finns nära rökugnen.